Forord

Denne side handler mest om modeltog. Siden jeg var dreng har jeg altid haft modeltog. Det startede i sin tid med at jeg fik noget ældgammelt Fleischmann, Svellerne var lavet af noget pap lignende matr. Skinnerne blev siden hen udskiftet med messing skinnerne og skinner fra Lima. Jo jo det skam vældig godt dengang. Min far ville det dog lidt anderledes, han havde fundet et fast anlæg som var til salg (Märklin) som fik jeg i julegave som 11årig. Det var med elektromagnetiske drev på alle sporskiftere, lys i husene, og vandmøllen samt vindmøllen var forsynet med el motor. Hold op jeg var pave stolt. Det blev kørt flittigt på banen, men på et eller andet tidspunkt, blev jeg træt af det layout banen havde og det hele, skruede jeg fra hinanden og det blev forsøgt med nye baner, de blev dog aldrig bygget færdig, eller for den sags skyld, var de ikke nogen nogen åbenbaring. Derpå flyttede jeg hjemmefra. Det forblev altid, og er det stadig, en magisk forbindelse  mellem min bror Henrik og mig med modelbanen i centrum. Jeg fandt ud af at plads, var der ikke meget af længere, så Märklin H0 røg ud og det blev byttet til Märklin Miniclub i stedet, Det havde jeg i nogle år, men det var dog efter min mening alligevel lidt for småt. Derpå blev Skala N. på eller et eller andet tidspunkt hørte jeg om digitalt tog, det lød spændende på mer togsdrift, så der blev kigget på om det var muligt at bygge modellerne om til digital drift. Vi er nu henne i omkring 2001. Her tager jeg alt mit N matr. Og kører op til Århus, Trinbræt, og får en sludder med Mads Sjøner, der gerne vil aftage alt N matr ( taget i kommission). Hvorpå jeg tager et Roco startsæt med Lokmaus (den blå) samt en Roco MY’er 1116 samt 4 Heljan B vogne. Lidt efter lidt blev der indkøbt flere og flere skinner, jeg hørte om at der faktisk var en lokal modeljernbane klub, Togentusiasterne Middelfart, en lille forening på 5 personer. Jeg søgte medlemskab og blev og blev optaget i denne lille sluttede klub. Vi havde ikke noget klub lokale så vi besøgte hinanden hver mandag på skift. Her fik jeg rigtig dyrket det som jeg altid inderst inde har haft en passion for. Mere og mere lærte jeg om DCC af John Dinesen. Sidenhen har klubben ændret navn til MDMJK. ( Middelfart modeljenbaneklub).Konen og mig har efterfølgende købt et dejligt hus i Middelfart med en lys, tør og stor kælder. Det ene rum, den oprindelige garage er nu blevet til mit hobbyrum, ca. 8 m2 værksted og 17 m2 tog rum . Her er jeg i gang med opbygge det der skal blive til mit endelige anlæg på omkring 10m2. Skinnerne er imidlertid skiftet til Peco kode 75, efter en kort flirt med Tilligs sporsystem. Som udgangspunkt ville jeg bygge en stille sidebane, med en underjordisk skyggebanegård og ellers bare køre med DCC drift og analoge sporskiftere. I klubben havde jeg nogle moduler som vi slæbte rundt med til forskellige udstillinger, her fandt jeg ud af at det med en traditionel sporskiftetavle ikke var noget for mig, jeg ville kunne skifte sporene og overvåge den grafisk og helst fra flere steder og trådløst måtte det da også gerne være. I det Tyske blad Miba, læste jeg flere gange om programmer der kunne klare de krav jeg stillede. Jeg blev mere om mere betaget af ideen om et computerstyret anlæg, og download knappen blev flittigt brugt i den periode. Jeg har prøvet flere programmer bla. RocrailWindigipet Traincontroller og andre. Mit valg faldt på Traincontroller (TC) Bronze, Fordi det program bare har den bedste support og er meget intuitivt. Sidenhen blev det til Silver ( som vi også har anskaffet i klubben) så Gold, Derpå op på version 8. Det er også blevet til programmet Trainprogrammer og Smarthand. Jeg vil prøve på at formidle min viden om dette, i min optik, fantastiske program.  Har dette din interesse så kig videre på siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *